Wednesday, January 19, 2011

apa?

entah lah. aku sendiri tak faham tentang tu semua.
bila dah tak ada baru nak hargai. tak faham lah. kalau aku nak dengan orang lain. dah lama aku buat macam tu. tapi aku. betul-betul dah tawar hati dengan semua ni. thks tok korang yang banyak sokong. dan terima kasih untuk segalanya. nak kenal-kenalkn . tak apa lah. muny dah tak berminat.....

Sunday, January 16, 2011

Cukup Indah acousticed by Encik Mimpi

terTEKAN ! ! ! ! !


undefined

YESS! aku sangat tension sekarang! HAAHAHAHAHA.. nak gelak puas2. sampai PUAS! kau apa peduli seyyyy!!!!...
sekarang,aku dengar lagu yang aku sendiri tak minat. entah tiba2 aku minat buat masa sekarang NI !. TERBAIK kau muny. kau buat apa ni haa! esok exam oke! kau tahu tak?
*tahu.. hahaaaaa.
aku dengar lagu yang aku tak minat. aku makan gula2 sampai berbiji2 dalam berapa minit je? oiii oii muny kau pehal ni? kau okey tak bep! asal?
kau teguk aku tak okey ke bep?
halusinasi ke kau ni .... DAHHHH CUKUP.. U SHUT UP!
huaaa... bahagia seyyy . esok exam. baru lepas dua minggu exam.ni exam lagi... yeahhh!!!... esok arab. ana hu hib bu (i love you).. hahaa... kau cakap dengan siapa sey i love you? hurmmm.. aneh2...
ckp dengan sesiapa CINTA kan aku! boleh tak macam tu. boleh aje. ayat biasa orang cakap. (asal kau bahagia)
semalam. dah pukul 2 am macam tu. aku tak boleh tidur seaaa. insomnia.. k?rindu seseorang ea... urmmm..
aku dengar lagu ni. aku minat lagu ni !



sedap kan kan... waaa berbunga-bunga jiwa walaupun tak ada sesiapa di hati ini :D
chill ~
still happy dengan hidup sekarang.
aku doakn kau bahagia sayang :)...

Thursday, January 13, 2011

yang lama tak dilupakan tapi D'ingati sebagai kenangan.

assalamualaikum.
hye korang! Lama kowt cik muny tak tulis blog :)
buzy sikit . semester empat . wahhhhh .. tahun baru baru aje 13hari. tapi tahun baru ni macam2 nak fikir. assignment,test,quiz,practical, MUET (ready kah aku ni????). kali ni aku pratical kat HTAA (HSPITAL TENGKU AMPUAN AFZAN)dapat unit HDU . b4 ni pernah dapat kat Jerantut,Pekan,Segamat,HTAA..
hope so kat unit situ dapat banyak pengalaman nanti . unit tu aku dengan nadia ramlan.aku and dia aje sem 4. yang lain semua akak2 and abang2 sem 6 yang bakal2 grdt tak lama lagi... hihi. :)
*kalau saya tak tahu procedur tu saya minta tunjuk ajar ya.. hehe :)
dah2 cerita sal practical.
hehe..
nak cerita pasal kebaya and jubah pulak..
ayoooo saya dari sejak dulu lagi memang dah jatuh cinta sama kebaya... haha
mulanya dari baju arwah nenek colour merah !! awwwww..merahhh.. hahaahaaa.. colour seterusnya cokelat,putih,hitam,kuning,pink...
jubah !! news COLLECTION! haha.... yang sudah ade. pink,hitam,hijau,purple(fav),oren,cokelat ... same je kn colour jubah dengan kebaya. hehe.
banyak2 tu minat colour purple . tak mahal sangat. dalam rm4+ macam tu. selalunya jubah harga beratus-ratus. tu lah 1st jubah yang aku pilih dan beli sendiri. dulu masa sekolah agama and masa tu kene masuk nashid jubah tu colour maroon. comel jubah tu. tapi al-maklum lah aku ni degil babeh (bahasa orang pahang maksudnya degil sangat-sangat) haha.. masa tu aku lari2 lepas tu pukkkkk jatuh lah kat jalan raya.. haha.. terbaik eaaa pakai jubah dah tu terkoyak kat lutut.. hah. ROCK!
yeahhhh.. kenangan :D .
1st time pakai kebaya. pakai baju mak. masa tu masuk competion story telling 'snow white' kat sekolah rendah. baju mak tu memang macam labuh sikit time tu . tapi oTer2 baju2 tu. muat. haha. dapat no2 tak silap time tu. cehhhh.. kecik2 dah pakai kbaya (ni nak melawa ke nak masuk pertandingan bercerita ha!!).. haha... dah tu tak pakai dah sebab dah puberty . dah dewasa sikit. lama kowt tak pakai.. malu kowt nak pakai kebaya bagai. tapi atas desakan situasi yang melanda. teguk kebaya cantik aje.. aku pakai semula masa f4 , baju nenek yang colour merah tu.. :)[salahkan situasi lak] .... haha. sejak tu berhantu jep. nak beli kebaya je. sekurang-kurangnya mesti setahun sehelai aku beli. tahun 2010(tahun lepas sampai 3pasang :) . waaaaa.... mak membebel kowt. siti ni membazir je.. hehe.. tapi dia memang tahu dah pe'el aku macam mana. memang suka yang macam tu . terima kasih mak. :)
*baju kebaya adalah antara baju yang tak kan ditelan atau mati dek zaman. so nanti kalau aku dah tak muat baju tu memang2 sah2 ler aku bagi kat orang lain. expclly arissa.. mak cu grty bagi awak punya lar :) hihi~

PART 1. DONE.

Monday, December 27, 2010

aku....

esok exam . entah lah. tiba-tiba rasa ini datang ....
Boleh tak aku nak tunggu kau ? Tunggu kau sampai ... BILA BILA....
Kau tak percaya . tak apa. Aku tetap dengan hati aku. Aku tetap dengan perasaan aku. Jauh mana kau pergi. Sibuk macam mana kau. Dan aku rasa kau mula melupakan aku. Tapi aku akan tetap akan sayang kan kau. Biar aku dikatakan punguk rindukan bulan. Memang mnanti kan sesuatu yang tak pasti itu tak mendatangkan apa-apa.. Tapi aku berharap berlaku sesuatu keajaiban disitu. Tika aku coret kan kata-kata ini. Rindu aku kat kau dah setebal buku MEDICAL SURGICAL aku tu haaa... Entah dah lebih agaknya. Hari-hari aku doakan moga-moga kau sihat. AMIN. Kalau kau terbaca pun tentang ini aku tak kesah. Sebab aku memang sentiasa akan mendoakan yang terbaik untuk kau. TERIMA KASIH. :)
Saya tetap SAYANG AWAK <3

puisi untuk kau (maaf tak ada ajuk untuk ini)
*seperti selalu.
Kecapi masa itu indah ..
Tapi bagaimana hndak diluahkan..
Bayangan tiada tandingan..
DAN...
Bagaiman ingin berubah arus..
Dan
Kemanakah arus itu beralih...
Tiada arah tiada sempadan..

imysm.ilysm. sorry for everyth.
minggu ni minggu exam.test 1 untuk sem4.. moga-moga dapat jawab dengan baik :)

Tuesday, December 7, 2010

M A N U S I A

Minggu lepas kiranya. Perjalanan aku dari Jb ke Pahang Jam 3ptg . Selalunya aku akan dapat sit single. Tapi hari tu nsib . kuinggg. Aku tak berapa suka sebab aku perlu duduk d'sebelah orang yang aku tak kenal. Lagi-lagi kalau dapat 'lelaki' . huh! Memanglah..memang kejung je lah :( .. Tapi .. Hari ni berbeza . Memang sebelah tu lelaki. Tapi pakcik ni suka sangat cerita. Tu yang best . Kalau suka bercerita tak de lah aku ni kejung je kan. Nak tidur jangan harap. HAHA~ Takut kang terOVER ;)
Sepanjang2 perjalanan tu dok cerita je . Cerita dan terus cerita. Sampai di Mersing berhenti 20minute . Sebab nak ambik penumpang lain . Ada yang mahu ke toilet or beli apa2 boleh turun. Dan aku. seperti selalu tak turun :) . Tapi pakcik tu turun sekejap . Aku ? Suka perhatikan orang je .. Turun bus. Nak dikatakan 1/2 penumpang turun . Hati aku tiba2 macam sayu aja tiba-tiba. 'Ibu sejukn bus ni bu..Aah ana sejuk.Baik-baik ya jalan.' Budak tu dalam lingkungan 7 thn 8thn . Sambil raba2 kerusi and pimpin tangan ibu dia. Dia buta. Ya Allah.... Hanya tuhan sahaja yang tahu. Aku tsentap tiba-tiba. Hishh apa ni air mata ke ? Muny u strng rght ? Pehaaalll kau ni.... .hurmm..
20minute berlalu. Perjalanan diteruskan... Aku diam sahaja. Nampaknya pakcik tu seperti mngerti,dia pun tak ajak aku berbual. Aku dengar sahaja lagu sepanjang perjalanan tu .. Aku pandang keluar. Indahnya Ciptaan tuhan :) ..
Kali ini aku terpandang pula seorang jejaka. Riang tawanya,wajahnya manis.. Sedap mata memandang. Tiba-tiba dilihat kira dan kanan tanganya kudung .
SubahanaAllah..... Hari itu aku ditunujukn macam2 perkara . Aku ini sempurna sifat Tuhan berikan. Kadang ada sahaja merungut . Itu tak elok ini tak elok. Kadang2 kita semua sedar atau tidak kita selalu kata. 'hisshh aku ni tak kacak lah macam dia.' 'hish muka aku tak cantik lah macam dia'. 'kenapa aku tak?...kenapa?? kenapa ...?' .. Kita ni hanya selalu tahu merungut. Itulah perkara yag manusia suka dan gemar. Tak brsyukur dengan apa yang ada. Itu lah manusia. Lalai dan akhirnya ...
Semoga Tahun baru ini. Banyak benda yang harus aku perbetulkn .
InsyaAllah .
Yang baik datangnya dari Nya yang buruk semuanya datang dari kita.
so saling tegur kalau kawan2 ada buat salah. kongsi apa yang perlu. sentiasa ingat mengingati :)

Monday, November 8, 2010

a k u .

k o s o n g . .